گل محمدی و ویژگی های آن

خواص دارویی گل محمدی و فواید چای گل محمدی

گل سرخ یا گل محمدی نام نوعی گل رز است که نماد عشق و زیبایی بوده و عطر بی نظیری دارد و از آن گلاب می گیرند. علاوه بر عطر استثنایی این گیاه ، خواص دارویی آن نیز از دیرباز شناخته شده است. گل سرخ دارای مزایای زیادی برای سلامتی، زیبایی پوست و مو است. گل محمدی را به شکل های مختلف از جمله چای و دمنوش گل محمدی، روغن گل محمدی و گلاب نیز استفاده می شود. در این بخش از سلامت نمناک با فوایدی که دمنوش گل محمدی برای سلامتی دارد آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

 

خواص گل محمدی برای پوست

پاک کننده پوست

 

گل محمدی خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و به همین دلیل با رادیکال های آزاد مقابله کرده و با حساسیت های پوستی، چربی اضافه پوست و میکروب ها مبارزه می کند و سبب پاکسازی پوست از گرد و غبار و آلودگی می شود.

 

برای پاکسازی پوست خود ابتدا با مقداری چای گل محمدی صورتتان را بشویید و سپس غنچه گل محمدی را پودر کرده و 1 قاشق چایخوری از پودرآن را با عسل طبیعی مخلوط کنید و به پوست صورت بمالید و پس از 15 دقیقه صورتتان بشویید.

 

گل محمدی برای کاهش چین و چروک های پوستی

گل محمدی حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مفید برای بدن از جمله ویتامین C است و انواع لکه های پوستی و چین و چروک را برطرف می کند. این گیاه یک اسکراب بسیار مفید برای لایه برداری از پوست، رفع چین و چروک، پاک کردن آرایش و برطرف کردن آلرژی های پوستی است.نوشیدن چای گل محمدی نیز می تواند سبب کاهش چین و چروک های پوستی و افزایش کلاژن سازی پوست شود و به این ترتیب شادابی و جوانی پوست حفظ شود.

 

گل محمدی برای درمان التهاب های پوستی

این گیاه در مرطوب کنندگی پوست، رفع چروکهای صورت و درمان التهاب های پوستی بویژه در پوستهای حساس و لطیف (مانند پوست نوزادان) موثر است به همین دلیل در تولید صابون، لوسیون های پاک کننده پوست، کرم ها و لوسیون های مرطوب کننده از گلاب و اسانس طبیعی این گل استفاده می کنند

گل محمدی یا گل رز از گل های خوش عطر و پرخاصیت است که بومی ایران بوده و در طب سنتی ایرانی و آیورودا جایگاه ویژه ای دارد.

 

گل محمدی به شکل های مختلف از جمله چای و دمنوش گل محمدی، روغن گل محمدی و گلاب نیز استفاده می شود.

 

طبع گل محمدی معتدل است.

خواص دارویی و فواید چای گل محمدی

  1. لاغری

اگرچه چای گل محمدی در کاهش وزن و چربی سوزی معجزه نمی کند اما نوشیدنی سالم و بدون کالری است که می تواند جایگزین خوبی برای نوشیدنی های چاق کننده ماننده قهوه خامه ای و کافئین دار باشد و در طولانی مدت تاثیر خوبی در لاغری به جا می گذارد.

 

نوشیدن 1 فنجان چای گل محمدی بین وعده های غذایی اشتها را کاهش داده و باعث افزایش هضم چربی و کلسترول بدن می شود.

 

  1. بارداری

چای گل محمدی از نوشیدنی های سالم و مفید برای دوران بارداری محسوب می شود زیرا سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک کرده و تولید کلاژن در بدن مادر و جنین را افزایش می دهد.

 

ویتامین C موجود در چای گل محمدی باعث جذب بهتر آهن و کلسیم در بدن نیز می شود که برای رشد جنین ضروری می باشند.

 

چای گل محمدی دارای ویتامین E، سلنیوم، منیزیم، ویتامین های ب کامپلکس، منگنز و پتاسیم می باشد که همگی با تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین از ابتلا به انواع بیماری ها پیشگیری می کنند

  1. معده و یبوست

چای گل محمدی از نوشیدنی های مفید برای معده و گوارش شناخته شده زیرا با افزایش تولید صفرا به هضم بهتر چربی ها کمک کرده، باعث رشد باکتری های خوب روده می شود و به عنوان درمان خانگی موثر برای درمان یبوست به شمار می رود.

 

چای گل محمدی از دیرباز برای درمان اسهال و اسهال خونی، گرفتگی های معده و نفخ نیز استفاده می شده است.

 

  1. سرماخوردگی

چای گل محمدی دارای ویتامین C فراوان است که با انواع عفونت مبارزه کرده و به درمان و تسکین گلو درد و علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک می کند.

 

چای گل محمدی به دفع خلط سینه و گلو کمک کرده و برای بهبود بیماری های تنفسی مفید است.

 

محققان توصیه می کنند برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا در اوایل بهار و پاییز روزی 3 تا 4 فنجان چای گل محمدی بنوشید.

 

  1. عفونت

چای گل محمدی منبع خوب ویتامین های B1، B2 و K، بتاکاروتن، بیوفلاونوئیدها، تانن ها و پکتین می باشد که با عفونت ها مقابله کرده و التهاب را کاهش می دهد.

 

  1. قاعدگی و پریود

چای گل محمدی به کاهش علائم قاعدگی از جمله گرفتگی های دردناک، نفخ و درد کمک می کند و برای تنظیم قاعدگی و شدت آن و بهبود خلق و خو مفید است.

 

تحقیقات نشان داده دخترانی که یک هفته قبل از دوره خود هر روز 2 فنجان چای گل محمدی می نوشند نسبت به سایرین، علائم قاعدگی خفیف تری را تجربه خواهند کرد.

 

نوشیدن 2 فنجان چای گل محمدی گرم به همراه پودر فلفل سیاه و عسل نیز برای خانم هایی که قاعدگی شدید دارند توصیه می شود.

 

  1. استرس و اضطراب

چای گل محمدی به کاهش استرس و اضطراب و بهبود علائم افسردگی کمک می کند و عطر آن برای آرام سازی ذهن و بدن مفید است در حالی که عوارض جانبی داروهای شیمیایی را نیز به دنبال نخواهد داشت.

 

  1. عفونت دستگاه ادراری

چای گل محمدی به دلیل خاصیت دیورتیک، آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی به درمان موثر عفونت دستگاه ادراری، کاهش التهاب مثانه و تسکین درد آن کمک می کند.

 

محققان توصیه می کنند برای درمان بیماری های عفونی دستگاه ادراری هر روز 3 یا 4 فنجان چای گل محمدی بنوشید.

 

  1. کلیه و سنگ کلیه

مصرف منظم چای گل محمدی به دلیل خاصیت دیورتیک باعث افزایش حجم ادرار شده، به سلامت کلیه کمک می کند و از بروز سنگ کلیه پیشگیری می کند.

 

  1. کبد

چای گل محمدی برای افرادی که از ناراحتی های کبدی رنج می برند مفید است و به سم زدایی بدن و کبد کمک می کند.

 

  1. آرتریت

چای گل محمدی به تسکین درد ناشی از بیماری های التهابی همچون آرتریت کمک کرده و خاصیت دیورتیک طبیعی آن باعث تخلیه آب انباشته درون بافتی می شود.

 

جالب است بدانید اثر ضد التهابی چای گل محمدی با اثر داروهای NSAID برابری می کند.

 

محققان توصیه می کنند برای درمان التهاب و درد ناشی از بیماری آرتریت روزانه 2 فنجان چای گل محمدی بنوشید.

 

  1. سرطان

چای گل محمدی سرشار از آنتوسیانین ها است که از جهش های ژنتیکی جلوگیری و آنتی اکسیدان ها، کاتچین ها و پلی فنل های موجود در آن از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.

 

چای گل محمدی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی باعث از بین رفتن سلول های سرطانی شده بدون این که به سلول های سالم بدن آسیب برساند.

 

  1. بی خوابی

اگر از بی خوابی یا سایر مشکلات خواب رنج می برد قبل از خواب چای گل محمدی بنوشید زیرا این نوشیدنی فاقد کافئین است و به کاهش استرس، آرام سازی اعصاب و تنظیم هورمون مرتبط با ریتم قلبی و الگوهای خواب کمک کرده و بی خوابی را درمان می کند.

 

  1. بیماری های مزمن

یکی از دلایل اصلی ابتلا به بیماری های مزمن همچون سرطان و بیماری های قلبی عروقی، اثر منفی استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد روی سلول های سالم بدن است.

 

چای گل محمدی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی با رادیکال های آزاد مقابله کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *